Doorleven
Omslag Doorleven

Doorleven

Een roman over moeder, dochter, schoonzoon en kleindochter. Drie generaties die onderzoeken hoe ze na het overleven van kanker en het verlies van onderling vertrouwen de familie-dynamiek kunnen herstellen.

In een poging om haar dochter Roos en schoonzoon Tom te ondersteunen, zet Nicole al haar kennis als gedragsdeskundige in, om hun gezinscrisis te beteugelen. Ondertussen heeft ze zelf de nodige relatieperikelen en zit kleindochter Cato in de ontdekkingsfase van identiteit, verliefdheid en seks. Dit zorgt soms voor herkenning, maar nog vaker voor onbegrip en frictie tussen de familieleden.

te bestellen: jemibes@hetnet.nl
te lenen: www.bibliotheek.nl

Wild Vlees & Zn

Een roman over de broze relatie tussen moeder en zoon

Als Pim van huis wegloopt en iedere vorm van contact weigert wordt Helen radeloos. Ze vindt dat ze als moeder gefaald heeft en wroet in het verleden, op zoek naar de oorsprong van haar falen.  Door te verhuizen en niemand te vertellen dat ze een kind heeft, hoopt ze het schaamtevolle gemis in haar leven te doorbreken. “Nee, ik heb geen kind, nooit een kinderwens gehad ook… .”

te bestellen: jemibes@hetnet.nl
te lenen: www.bibliotheek.nl

Cover Lotte • Simone

Lotte • Simone

Een tragikomische roman over ouder worden, vriendschap en mantelzorg.

De vijfenvijftigjarige Lotte heeft het gevoel dat ze haar woongroep aan het ontgroeien is en neemt in een vlaag van verstandsverbijstering het besluit zich in te schrijven voor ‘De Zonnewende’. ‘Samen met geestverwanten in een gezellige, kleinschalige woonomgeving.’ Tijdens de ongevraagde rondleiding passeert Lotte een rolstoel. Ontzet herkent Lotte in het in elkaar gekrompen lichaam iets van wat ooit haar allerbeste vriendin was: de blonde stoot van de middelbare school.

te bestellen: jemibes@hetnet.nl
te lenen: www.bibliotheek.nl

Het aardmannetje

Het aardmannetje is blij als hij ontdekt hoe hij heet, maar ook verdrietig omdat er niemand anders is die zijn naam weet. Hij is helemaal alleen, totdat hij het moddervrouwtje tegenkomt. Oblong prentenboek met zacht gekleurde illustraties en associatieve tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

te bestellen: jemibes@hetnet.nl
te lenen: www.bibliotheek.nl